Herczeg Gabriella receptje
2020. április 16.- 6 fej nagyobb, tölteni való csiperke
- 25 dkg juhtúró
- 5 dkg húsos szalonna
- 3 ek kenyérmorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A szalonnát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát szintén, majd mindezeket elkeverjük a juhtúróval, kenyérmorzsával, borsozzuk, sózzuk, ha szükséges. A gombafejeket megtisztítjuk, tönkjüket kitörjük, és a kalapokat betöltjük a töltelékkel. Olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük a gombákat, majd olívaolajjal megcsepegtetjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 30 percig sütjük.
