Receptek

Erdei gombából tortát

Erdei gombából tortát

Miszori József receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg erdei gomba
  • 16 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg házilag füstölt sonka
  • 6 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 6 dkg parmezán sajt
  • petrezselyemzöldje
  • zsemlemorzsa
  • só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A gombát alaposan megtisztítjuk. Néhány formás darabot félrerakunk, a többit felszeleteljük. A vékony szeletekre vágott sonkát kanálnyi vajon egy pillanat alatt mindkét oldalán megpirítjuk. A vajból kiszedjük, lecsepegtetjük. A gombát a visszamaradt vajon néhány percig elősütjük. A joghurttal simára keverjük a lisztet, a tojásokat, majd hozzáadjuk a parmezán sajtot. Frissen őrölt borssal, csipetnyi sóval fűszerezzük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A maradék vajjal kikenünk egy kisebb tortaformát, zsemlemorzsával meghintjük, és az előkészített alapanyagokkal rétegezve kitöltjük a formát úgy, hogy először a tojásos joghurtot, utána a sonkaszeleteket, majd az elősütött gombát rakjuk a formába. A rétegezést az ízesített joghurttal fejezzük be. A sütőben vízgőz felett 180 °C-on 45 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.