Receptek

Pisztrángfilé céklával, quinoával és narancsredukcióval

Pisztrángfilé céklával, quinoával és narancsredukcióval

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg pisztrángfilé
  • 40 dkg quinoa
  • 70 dkg cékla
  • 4-5 db narancs
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 köteg újhagyma

ELKÉSZÍTÉSE:

A halfi léket szálkátlanítjuk, sózzuk, majd serpenyőben a bőrét szép aranybarnára sütjük. A quinoát (dél-amerikai gabonaféle) sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük. A céklát megmossuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Sütőben 160 °C-on 30 percig sütjük. Ha megpuhult, megpucoljuk, és kockára vagy kisebb cikkekre vágjuk. A narancsok kifacsart levét kb. a negyedére visszaforraljuk. Tálalás előtt kevés vajat adunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.