Gyurik Gábor receptje
2020. szeptember 14.- 2 kg pisztrángfilé
- 40 dkg quinoa
- 70 dkg cékla
- 4-5 db narancs
- 5 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- 1 köteg újhagyma
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halfiléket szálkátlanítjuk, sózzuk, majd serpenyőben a bőrét szép aranybarnára sütjük.
A quinoát (dél-amerikai gabonaféle) sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük.
A céklát megmossuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Sütőben 160 °C-on 30 percig sütjük.
Ha megpuhult, megpucoljuk, és kockára vagy kisebb cikkekre vágjuk.
A narancsok kifacsart levét kb. a negyedére visszaforraljuk.
Tálalás előtt kevés vajat adunk hozzá.

cékla , pisztrángfilé , quinoa , narancs , vaj , olívaolaj , újhagyma