Receptek

Rántott rizottógolyó sült kápiapürével

Rántott rizottógolyó sült kápiapürével

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg rizottórizs
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 1 l napraforgóolaj
  • 1 kg kápia paprika
  • 10 dkg salátamix
  • só, bors
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 dkg olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé

ELKÉSZÍTÉSE:
Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott salottahagymát, majd a rizottórizst, és amikor átforrósodott, a fehérbort is. Folyamatosan kevergetjük, és időnként hozzáadunk a forró zöldségalapléből. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elértük a kellő állagot (kb. 15 perc), hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kis golyókat formázunk belőle, majd panírozzuk. Forró olajban kisütjük. A kápia paprikát 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt majdnem feketére sütjük. Utána megtisztítjuk a héjtól, turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor kevert salátával díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.