A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rántott rizottógolyó sült kápiapürével

Tivadar György receptje

2018. június 25.
  • 40 dkg rizottórizs
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 1 l napraforgóolaj
  • 1 kg kápia paprika
  • 10 dkg salátamix
  • só, bors
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 dkg olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott salottahagymát, majd a rizottórizst, és amikor átforrósodott, a fehérbort is. Folyamatosan kevergetjük, és időnként hozzáadunk a forró zöldségalapléből. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elértük a kellő állagot (kb. 15 perc), hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kis golyókat formázunk belőle, majd panírozzuk.

Forró olajban kisütjük.

A kápia paprikát 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt majdnem feketére sütjük. Utána megtisztítjuk a héjtól, turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor kevert salátával díszítjük.

kápia , salotta , rizottórizs , parmezán , panko morzsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra