Receptek

Reggeli zabkása rizstejjel, pirított mandulával, gyümölccsel

Takács Hajnalka dietetikus receptje

2020. július 31.
  • 30 g zabpehely
  • 1,5 dl rizstej
  • édesítőszer
  • 10 dkg gyümölcs (szezonális)

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Sokak kedvence az édes, gabonapelyhes reggeli, amit természetesen tejjel fogyasztva szoktunk meg. Ennél sokkal egészségesebb változat az értékes rostokat tartalmazó zabpehellyel készített kása, amelyet rizstejjel vagy más alternatív növényi itallal is elkészíthetünk.

ELKÉSZÍTÉSE:
A zabpelyhet megfőzzük a rizstejben. (Forrástól számítva pillanatok alatt kész.) A megfelelő rostmennyiség, ásványianyag- és vitamintartalom biztosításához minden étkezésnél legalább 10 dkg zöldséget vagy gyümölcsöt kell fogyasztani. Ehhez az édes ételhez a gyümölcs illik, ezért keverjünk a zabkásánkhoz 10 dkg idénygyümölcsöt.

Le is hűthetjük, vagy azonnal, melegen is tálalhatjuk.



TIPP!
Ha szeretnénk még gazdagabb ízvilágú édes reggelit, kókuszreszelékkel vagy pirított, szeletelt mandulával is megszórhatjuk.

rizstej , zabpehely , gyümölcs , édesítőszer