Nábelek Zsófia receptje
2021. augusztus 23.- 450 g ricotta
 - 200 g finomliszt (plusz a nyújtáshoz)
 - 4 db tojássárgája
 - 50 g reszelt parmezán
 - 3 ek vaj
 - 1 ek olívaolaj
 - 2-3 levél zsálya
 - 1 db citrom leve
 - 200 g zöldborsó
 - só, frissen őrölt fekete bors
 
A ricottát, a finomlisztet a tojássárgáját és 20 g parmezánt összekeverjük egy csipet sóval. Lágy, de formázható tésztát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet. Osszuk 4 részre a tésztát, majd lisztezett felületen sodorjunk belőlük 3 centi vastag rudakat. Éles, lisztezett késsel szeleteljük 2-3 centis darabokra, majd tegyük lisztezett tálcára a darabokat.
A vajat és az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsályát, és 2 percig pirítjuk. 
Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 3-4 percig, majd forgassuk hozzá a gnocchikat, és pirítsuk további 2 percig, közben óvatosan rázogassuk az edényt. 
![]()
ricotta , liszt , tojás , parmezán , vaj , olívaolaj , zsálya , citrom , zöldborsó
                    
                
        



