Receptek

Ricottagnocchi zöldborsóval

Nábelek Zsófia receptje

2021. augusztus 23.
  • 450 g ricotta
  • 200 g finomliszt (plusz a nyújtáshoz)
  • 4 db tojássárgája
  • 50 g reszelt parmezán
  • 3 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2-3 levél zsálya
  • 1 db citrom leve
  • 200 g zöldborsó
  • só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A ricottát, a finomlisztet a tojássárgáját és 20 g parmezánt összekeverjük egy csipet sóval. Lágy, de formázható tésztát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet. Osszuk 4 részre a tésztát, majd lisztezett felületen sodorjunk belőlük 3 centi vastag rudakat. Éles, lisztezett késsel szeleteljük 2-3 centis darabokra, majd tegyük lisztezett tálcára a darabokat.

Forró, sós vízben főzzük a gnocchikat több részletben 3-4 percig, minden adagot óvatosan helyezzünk a vízbe.


A vajat és az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsályát, és 2 percig pirítjuk.

Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 3-4 percig, majd forgassuk hozzá a gnocchikat, és pirítsuk további 2 percig, közben óvatosan rázogassuk az edényt.

Sózzuk, borsozzuk, citromlevet csepegtetünk rá, végül parmezánnal megszórva tálaljuk. 



ricotta , liszt , tojás , parmezán , vaj , olívaolaj , zsálya , citrom , zöldborsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra