Nábelek Zsófia receptje
2021. augusztus 23.- 450 g ricotta
- 200 g finomliszt (plusz a nyújtáshoz)
- 4 db tojássárgája
- 50 g reszelt parmezán
- 3 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2-3 levél zsálya
- 1 db citrom leve
- 200 g zöldborsó
- só, frissen őrölt fekete bors
A ricottát, a finomlisztet a tojássárgáját és 20 g parmezánt összekeverjük egy csipet sóval. Lágy, de formázható tésztát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet. Osszuk 4 részre a tésztát, majd lisztezett felületen sodorjunk belőlük 3 centi vastag rudakat. Éles, lisztezett késsel szeleteljük 2-3 centis darabokra, majd tegyük lisztezett tálcára a darabokat.
A vajat és az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsályát, és 2 percig pirítjuk.
Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 3-4 percig, majd forgassuk hozzá a gnocchikat, és pirítsuk további 2 percig, közben óvatosan rázogassuk az edényt.
ricotta , liszt , tojás , parmezán , vaj , olívaolaj , zsálya , citrom , zöldborsó