Horváth Szilveszter receptje
2020. március 11.- 400 g hízott kacsamáj tejben kiáztatva, erezve
 - 6 g só
 - 2 cl konyak
 - só, frissen őrült bors
 - 20 g glükóz
 - 8 szem aszalt barack
 - 50 ml édes szamorodni
 - 1/2 fej csúcsos káposzta torzsarésszel
 - 1 cl világos balzsamecet
 - pár csepp szőlőmagolaj
 - pár csepp lime-lé
 - 40 g vaj
 - 40 ml tejszín
 
A káposztaszívet kivágjuk, sózzuk, serpenyőben pár csepp olajon mindkét felét megpirítjuk, majd balzsamecettel ízesítjük. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, alufóliába csomagoljuk, és 140 °C-on puhára sütjük. Hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, a lime-levet, majd krémesre turmixoljuk. Szűrön átpasszírozzuk, termoszifonba töltjük. Az aszalt barackot leöntjük pár órára a borral, majd serpenyőben kissé karamellizáljuk.
édes szamorodni , barack , bors , só , káposzta , konyak , kacsamáj
                    
                
        



