Receptek

Roston sült libamáj, eper-spárga saláta, bodzavinaigrette

Roston sült libamáj, eper-spárga saláta, bodzavinaigrette

Volenter István receptje

Libamáj

Hozzávalók:

  • 8 db 40 g-os libamájszelet
  • Maldon só
  • 100 g kukoricaliszt

Elkészítése:
A májszeletek vágási felületét liszttel megszórjuk, majd lefagyasztjuk. Tálalás előtt mérsékelten forró serpenyőben mindkét felét ropogósra sütjük, majd 110 °C-os sütőben 6-7 perc alatt átmelegítjük, csak a tányéron sózzuk.

Saláta

Hozzávalók:

  • 50 g salátalevél
  • 8-12 szál zöld spárga
  • 120 g eper

Elkészítése:
A salátaleveleket jeges vízben megmossuk, szárazra centrifugáljuk. A spárgát, ha nagyon zsenge, nem hámozzuk, csak a szárát a fás résznél eltörjük, és egyenletes, nagyobb darabokra vágjuk, enyhén sós és cukros vízben leforrázzuk.

Vinaigrette

Hozzávalók:

  • 50 g bodzaszörp
  • 100 g extra szűz olívaolaj
  • 1 db lime leve és héja

Elkészítése:
Az alapanyagokat tálalás előtt összekeverjük, és ezzel forgatjuk át a salátaleveleket, a spárgát és a darabolt epret.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.