Receptek

Rozé kacsamell sáfrányos karalábéval és olívaolajos parajjal

Patai Lajos receptje

2020. július 24.
  • 5 db kacsamell

  • 1 g sáfrányos szeklice
  • 1 kg karalábé
  • 20 dkg bébiparaj
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 dkg fokhagyma
  • vaj, kakukkfű
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsamellfiléket megtisztítjuk a hártyáktól, majd a bőrét beirdaljuk, megsózzuk. Forró serpenyőben folyamatos zsírleöntögetés mellett kisütjük a bőrös felén a zsír ját, és egy kis kérget sütünk a húsos felére is. 20 percre előmelegített 100 °C-os sütőbe tesszük. (Egymás mellé helyezve, legalább 2 centiméternyi távolságra egymástól.)

Kakukkfüves vajban pihentetjük.

Ezalatt a kockákra vágott karalábét sáfrányos, sós vízben megfőzzük, majd kevés vajjal pürésítjük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajban ropogósra sütjük. Összeforgatjuk a parajjal.

TÁLALÁS:

A kacsamellet felszeleteljük. A karalábékrémet formázva elkenjük a tányéron, ráhelyezzük a fokhagymás parajt, és a tetejére egy-egy szelet kacsamellet teszünk.


kacsamell , sáfrányos szeklice , karalábé , bébiparaj , olívaolaj , vaj , kakukkfű , fokhagyma