Receptek

Rozmaringos báránycsevap

Rozmaringos báránycsevap

Várvizi Péter receptje 10 fő részére

HÚS


HOZZÁVALÓK:

  • 600 g báránycomb
  • 300 g marhacomb
  • 100 ml víz (jeges)
  • 10 g
  • 3 g bors
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 80 g marhavesefaggyú

MÁRTOGATÓ

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg joghurt
  • 80 ml olívaolaj
  • 4 g
  • 1 cs kapor

ELKÉSZÍTÉSE:
A húsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a vesefaggyúval és a jeges vízzel, majd a fűszerekkel. Ezután formázzuk, pihentetjük és sütjük. Mártogatót készíthetünk mellé, natúr zsírosabb joghurtból, melyet lecsepegtetünk, és ezután olívaolajjal, friss kaporral, sóval ízesítünk.

SÜLT BACONOS KOKTÉLPARADICSOM

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g koktélparadicsom
  • 250 g bacon
  • 300 g szegfűgomba
  • 100 g salotta hagyma
  • 4 ág rozmaring
  • 7 g
  • 2 g bors
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 60 g bébispenót

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott bacont. Ezután a rozmaringot, a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a szegfűgombát. Sózzuk, borsozzuk. A legvégén hozzáadjuk a bébispenótot, amellyel már csak épp hogy átforgatjuk. Friss bazsalikomot tépkedünk még hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább