Receptek

Rozmaringos báránycsevap

Várvizi Péter receptje

2020. július 22.

HÚS
HOZZÁVALÓK:

  • 600 g báránycomb
  • 300 g marhacomb
  • 100 ml víz (jeges)
  • 10 g só
  • 3 g bors
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 80 g marhavesefaggyú

MÁRTOGATÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg joghurt
  • 80 ml olívaolaj
  • 4 g só
  • 1 cs kapor

SÜLT BACONOS KOKTÉLPARADICSOM
HOZZÁVALÓK:

  • 600 g koktélparadicsom
  • 250 g bacon
  • 300 g szegfűgomba
  • 100 g salotta hagyma
  • 4 ág rozmaring
  • 7 g só
  • 2 g bors
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 60 g bébispenót
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a vesefaggyúval és a jeges vízzel, majd a fűszerekkel. Ezután formázzuk, pihentetjük és sütjük.

Mártogatót készíthetünk mellé, natúr zsírosabb joghurtból, melyet lecsepegtetünk, és ezután olívaolajjal, friss kaporral, sóval ízesítünk.

Sült baconos koktélparadicsom elkészítése:
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott bacont.

Ezután a rozmaringot, a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a szegfűgombát. Sózzuk, borsozzuk. A legvégén hozzáadjuk a bébispenótot, amellyel már csak épp hogy átforgatjuk.

Friss bazsalikomot tépkedünk még hozzá.


rozmaring , báránycomb , marhacomb , marhavesefaggyú , fokhagyma , olívaolaj , joghurt , kapor , koktélparadicsom , bacon , szegfűgomba , salotta hagyma , bazsalikom , bébispenót