A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libamáj „magyaros” tarhonyarizottóval

Bereznay Tamás receptje

2017. november 20.
  • 60 dkg libamáj
  • 20 dkg gépi tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős
  • 2 csokor petrezselyem
  • kacsazsír
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tarhonyát kacsazsíron világosbarnára pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, enyhén megsózzuk, majd fedő alatt készre főzzük. Miután megfőtt, levesszük a fedőt, villával elkeverjük és hagyjuk kissé hűlni. A hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban kevés kacsazsírt forrósítunk, beletesszük a hagymát, kissé pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikák egyik felét.

Pár perc pirítás után a tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomok felét és felöntjük fél liter vízzel. Nagy lángon 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A libamájat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét felén hirtelen megsütjük, és meleg helyen hagyjuk, míg a köretet elkészítjük. A pörköltalapot felmelegítjük, belekeverjük a tarhonyát, a félretett zöldségeket, a finomra vágott petrezselymet és a felkockázott hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, és a libamájszeletekkel tálaljuk.


libamáj , tarhonya , vöröshagyma , paradicsom , tv paprika , hegyes erős , kacsazsír , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra