Receptek

Libamáj „magyaros” tarhonyarizottóval

Libamáj „magyaros” tarhonyarizottóval

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg libamáj
  • 20 dkg gépi tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős
  • 2 csokor petrezselyem
  • kacsazsír
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A tarhonyát kacsazsíron világosbarnára pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, enyhén megsózzuk, majd fedő alatt készre főzzük. Miután megfőtt, levesszük a fedőt, villával elkeverjük és hagyjuk kissé hűlni. A hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban kevés kacsazsírt forrósítunk, beletesszük a hagymát, kissé pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikák egyik felét. Pár perc pirítás után a tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomok felét és felöntjük fél liter vízzel. Nagy lángon 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A libamájat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét felén hirtelen megsütjük, és meleg helyen hagyjuk, míg a köretet elkészítjük. A pörköltalapot felmelegítjük, belekeverjük a tarhonyát, a félretett zöldségeket, a finomra vágott petrezselymet és a felkockázott hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, és a libamájszeletekkel tálaljuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább