Receptek

Rozmaringos sárgabarackszelet

Rozmaringos sárgabarackszelet

Damniczki Balázs és Csete Ildikó receptje (12 szelet)

ROZMARINGOS CITROMOS PISKÓTA

HOZZÁVALÓK:

  • 90 g tojásfehérje (3 db közepes méretű tojás)
  • 80 g tojássárgája (4 db tojás)
  • 60 g Koronás Kristálycukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 4-5 db friss rozmaringlevél
  • 40 g búzaliszt (BL 55)
  • 20 g teljes kiőrlésű zabliszt

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot, a megmosott rozmaringot és a citromhéjat termomixszel vagy turmixgépben finomra daráljuk. (1)

(1)(1)

A tojássárgáját az ízesített cukor 2/3 részével fehéredésig kihabosítjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor a hab fodrozódik, hozzáadjuk a rozmaringos cukrot. (2)

(2)(2)

A tojássárgájás habba belekeverjük a fehérjehab 1/3 részét, majd hozzákeverjük a megszitált lisztet. A liszttel elkevert alapba finoman beleforgatjuk a maradék habot. Sütőpapírral bélelt lemezen egyenletesen elkenjük. (3) Előmelegített sütőben 200 °C-on, légkeveréssel 8-10 perc alatt kisütjük.

(3)(3)

MASCARPONE SAJTOS BARACKKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 24 g víz
  • 12 g Koronás Kristálycukor
  • 4 g zselatinpor
  • 90 g friss mascarpone sajt
  • 30 g Koronás Porcukor
  • 2-3 levél rozmaring
  • 1/4 db citrom leve
  • 120 g friss érett sárgabarack
  • 220 g cukrozott tejszínhab
  • 40 g zselé

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatinport beáztatjuk a víz egy részével. A többi vizet és a cukrot felforraljuk, majd a beáztatott zselatint elkeverjük benne. A barackot pürésítjük. A rozmaringot a citromlével megtörjük egy mozsárban (4), majd a citromlevet hozzáadjuk.

(4)(4)

A megtört rozmaringot a porcukorral együtt finomra daráljuk. A mascarponét, a barackot, a citromlevet és a porcukrot 2-3 percig magas fokozaton keverjük habverővel. (5) Az így kapott krémbe finoman beleforgatjuk a tejszínhabot és az olvadt zselét.

(5)(5)

SÁRGABARACKTÜKÖR

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g sárgabarack
  • 20 g Koronás Kristálycukor
  • 10 g citromlé
  • 40 g víz
  • 6 g zselatinpor

ELKÉSZÍTÉSE:
A barackot pépesítjük (6), majd a cukorral és a citromlével felforraljuk. A zselatint beáztatjuk a vízbe, amikor a barack felforr, lezárjuk és a forró barackban elkeverjük, feloldjuk. Az így készült baracktükröt langyosra hűtjük.

(6)(6)

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A kihűlt lapról lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótát tálcára tesszük, ráhelyezünk egy négyszögletes keretet, majd a krémet elsimítjuk rajta. (7)

(7)(7)

A tálcát hűtőbe tesszük, 4-5 órán keresztül dermesztjük. A tete jén elsimítjuk a sárgabaracktükröt (8), majd dermedés után felszeleteljük. A szeleteket kekszmorzsával, sárgabarackszeletekkel és rozmaringlevéllel díszítjük.

(8)(8)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább