Receptek

Rózsaszínűre sütött galambmell libamájecettel

Rózsaszínűre sütött galambmell libamájecettel

Kalla Kálmán receptje (4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fiatal galamb melle (bőr és csont nélkül)
  • só, bors
  • 1 tk friss kakukkfű vágva
  • 2 ek olaj
  • 100 g libamáj
  • 1 tk konyak
  • 1 tk sherry
  • 1 ek tokaji aszú
  • 1 tk balzsamecet
  • 2 ek tejszín
  • 1/3 csésze galamberőleves
  • balzsamecet
  • 8 szem sült gesztenye
  • 4 adag burgonyapüré

ELKÉSZÍTÉSE:

A melleket sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és beleforgatjuk az olajba. 1 órára hűtőbe tesszük. A libamájat 5 mm-es kockákra vágjuk és egy magas falú edénybe tesszük, sóval, borssal ízesítjük. A májra öntjük a konyakot, sherryt, tokaji aszút, balzsamecetet, elkeverjük és félretesszük. Egy serpenyőt felforrósítunk, és az olajos galambmelleket kicsit megpirítjuk. Tepsire tesszük a melleket és 80 °C-os sütőben 20 percig sütjük, közben kétszer megfordítjuk. A májhoz hozzákeverjük a tejszínt, összeturmixoljuk. A forró erőlevest turmixolás közben apránként a májpüréhez dolgozzuk. Ez a mártássűrűségű libamájecet. Melegíteni már nem szabad.

TÁLALÁS:

A melleket kivesszük a sütőből. Meleg, de nem forró tányérokra öntünk a libamájecetből, és a tetejét balzsamecetkrémmel díszítjük. Ráhelyezzük a felszeletelt melleket. Gesztenyés burgonyapürével, gesztenyeszeletekkel és sült petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.