Receptek

Sült csirke rizibizivel

Bicsár Attila receptje:

Sült csirke rizibizivel

CSIRKE

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db bőrös csirkecomb kicsontozva
  • kacsazsír a sütéshez
ELKÉSZÍTÉSE:

A combot sózzuk, szorosan feltekerjük, megkötözzük. Serpenyőben körbepirítjuk a bőrét, majd 160 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Pihentetjük. Tálalás előtt a kötözőzsineget eltávolítjuk, a húst felszeleteljük.

RIZIBIZI

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g rizs
  • 600 ml forró húsleves (vagy zöldségalaplé)
  • 60 ml száraz fehérbor
  • 80 g hideg vaj, kockázva
  • 3 ek olívaolaj
  • 50 g borsó
  • 1 kk petrezselyemlevél, finomra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:

Olajon megforgatjuk a rizst, felöntjük borral, és teljesen elpárologtatjuk róla. Ezután folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a forró levest, egyszerre mindig annyit, hogy épp ellepje, amíg a rizs meg nem puhul (15-17 perc, ne legyen teljesen puha). Hozzákeverjük a vajat, ha szükséges, sózzuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zöldborsót, a petrezselymet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.