Receptek

Sáfrányos korhely kecsegeleves

Sáfrányos korhely kecsegeleves

Jahni László receptje (4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • késhegynyi sáfrány
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 1,5 kg halcsont, keszeg
  • 40 dkg kecsegefilé
  • 20 dkg pontyfilé
  • 1 ek mustár
  • 1/2 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis csomó snidling
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 40 g vaj
  • babérlevél
  • friss tárkony
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, beleszórjuk a sáfrányt, felöntjük fehérborral, és teljesen elforraljuk. Beletesszük a keszeget, a halcsontokat, és felöntjük vízzel. Fedő alatt vagy lefóliázva kis lángon kb. 1 órán át főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a mustárt, a kifacsart citrom levét, sózzuk, friss tárkonylevéllel, babérlevéllel, borssal, tejföllel, vágott snidlinggel ízesítjük. Belefőzzük az előre besózott és kockákra vágott halfiléket. Hideg vajdarabkákkal dúsítjuk. Hozzáadjuk a (leöblített) savanyú káposztát, és készre főzzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.