Receptek

Padlizsánkrémleves

Segal Viktor receptje:

Padlizsánkrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg padlizsán (3 db közepes méretű)
  • 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1/2 szál póréhagyma, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 db közepes sárgarépa, meghámozva, apróra kockázva
  • 1/4 zellergumó, meghámozva, apróra kockázva
  • 1,5 l leszűrt hús- vagy zöldségleves
  • 4 dkg hideg vaj vagy néhány evőkanál olívaolaj
  • 12 vékony karika padlizsán
  • 1 szál kakukkfű
  • bors
  • semleges ízű olaj (pl. napraforgó, repce) a padlizsán sütéséhez
ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánokat egészben tepsire helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Villával kissé megszurkáljuk őket. Kb. 45-50 percig sütjük, amíg belül teljesen megpuhulnak, kívül a héjuk pedig teljesen égett, szinte szenes lesz. Közben lepirítjuk a zöldségeket: egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, közepes lángon megpirítjuk a finomra aprított hagymákat, fokhagymát, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, és addig pirítjuk, amíg enyhén karamellizálódik. Ez kb. 15 perc. A megsült padlizsánt vágódeszkára helyezzük, hosszában kettévágjuk, majd kanállal óvatosan kikaparjuk a húsát, úgy, hogy a szenes héjából semmiképpen ne kerüljön bele. A padlizsánpépet hozzáadjuk a pirított zöldségekhez, majd felöntjük a leszűrt alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lemorzsolt friss kakukkfüvet. Kb. 30 percig főzzük, amíg minden zöldség teljesen megpuhult. Botmixerrel vagy robotgépben simára pürésítjük. Tálalás előtt bő olajban süssük meg a padlizsánkarikákat, és tálaláskor tegyük a leves tetejére.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább