A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sárgadinnye-carpaccio marinált tokhallal

Tivadar György receptje

2018. augusztus 22.
  • 1 db sárgadinnye
  • 40 dkg friss tokhalfilé
  • 1/2 dl extraszűz olívaolaj
  • 1,5 dl teriyaki szósz
  • 1 dl hoisin szósz
  • 1/2 dl mirin (japán rizsbor)
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 db thai citromnád
  • 2 dl csirkealaplé
  • 2 db kaffir lime-levél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sárgadinnyét vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és tálalásig félretesszük. Az alaplevet felforraljuk a gyömbérrel, a szeletelt citromnáddal, a kaffir limelevelekkel, a mirinnel, a teriyaki és a hoisin szósszal. Amikor kihűlt, ráöntjük a halszeletekre, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalásnál a dinnyére halmozzuk a vékony csíkokra vágott tokhalszeleteket, végül sózzuk, borsozzuk.


tokhalfilé , mirin (japán rizsbor) , gyömbér , teriyaki szósz , sárgadinnye , olívaolaj , hoisin szósz , thai citromnád , csirkealaplé , kaffir lime-levél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra