Receptek

Sárgarépa-krémleves homoktövissel és füstölt báránykolbásszal

Sárgarépa-krémleves homoktövissel és füstölt báránykolbásszal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek homoktövis
  • só, bors
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt báránykolbász
  • 1 db cékla
  • 2 dl étolaj
  • 1 csipet csilipehely

ELKÉSZÍTÉSE:
A felhevített olívaolajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gyömbért, sárgarépát, homoktövist, fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. Amikor elkészült, turmixoljuk, majd átpasszírozzuk. Az étolajat kb. 180 °C-ra felmelegítjük, majd a vékonyra szeletelt céklából csipszet sütünk. Tálalásnál a füstölt kolbásszal és a csilipehellyel együtt a leves tetejére tesszük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább