Tivadar György receptje
2018. február 16.- 10 dkg füstölt zsírszalonna
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 50 dkg savanyú káposzta (apró)
- 1 db kisebb füstölt-nyers csülök
- só, bors
- 4 db babérlevél
- 3 szál újhagyma
- 1 ktg friss petrezselyem
- 1 db kápia paprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csülköt – a sertésfüllel megegyező technikával – feltesszük főni. Amikor megpuhult, kivesszük, a levét leszűrjük, és félretesszük a leveshez. A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az átmosott káposztát, felöntjük a csülök főzőlevével és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt, és csomómentesre turmixoljuk. A csülköt összedaraboljuk, adunk hozzá vágott újhagymát, petrezselymet, kápia paprikát, frissen őrölt borsot és a leves tetejére halmozzuk.
