Tivadar György receptje
2018. július 17.- 25 dkg liszt (00)
- 25 dkg liszt (BL 55)
- 5 db tojás
- 15 g olívaolaj
- 10 dkg pármai sonka
- 1 db sárgadinnye
- 10 dkg aszalt paradicsom
- só, bors
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 3 dkg snidling
- 1 dl olívaolaj
- 15 dkg natúr joghurt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A kétféle lisztet összekeverjük a tojásokkal és 2 evőkanál olívaolajjal: addig gyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliázzuk és hűtőbe tesszük egy órára. A töltelékhez a kecskesajtot összekeverjük a darabokra vágott sonkával és a snidlinggel, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval korongokat formázunk belőle. A tölteléket a korongok közepére halmozzuk, majd a szélüknél fogva összehajtjuk, és felhasználásig lisztezett tálcán hűtőben tároljuk.
A sárgadinnyét nyersen leturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, és csomómentesre keverjük. A tésztákat sós, lobogó vízben néhány perc alatt készre főzzük, és a langyosított sárgadinnyemártásra halmozzuk.

joghurt , pármai sonka , kecskesajt , paradicsom , sárgadinnye