Horváth Gábor receptje
2019. június 3.Panna cotta
Hozzávalók:
- 1/2 dl tej
- 3 dl tejszín
- 2,5 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg tisztított sóskalevél
- 1,5 dkg citromfűlevél
- 1 dkg tárkonylevél
- 1,5 lap zselatin
Ribizlisörbet
Hozzávalók:
- 25 dkg pirosribizliből készült 15 dkg ribizlipüré
- 0,6 dl víz
- 3 dkg kristálycukor
Fehércsokoládé-sörbet
Hozzávalók:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg tej
- 1/2 lap zselatin
Fehércsokoládé-kavics
Hozzávalók:
- 6 dkg jó minőségű keksz összetörve
- 2 dkg apróra vágott, pirított mandula
- 8 dkg olvasztott fehér csokoládé
Fehércsokoládé-lap
Hozzávalók:
- 6 dkg olvasztott fehér csokoládé
A tálaláshoz:
- ribizlifürtök, kekszmorzsa a sörbetek alá, citromfűlevelek, ehető virágok, kekszmorzsa liofilizált ribizlivel ízesítve (elhagyható)
Az összetört kekszmorzsát egy tálba tesszük, és a felolvasztott fehér csokoládét lassan belecsurgatjuk, miközben a morzsát az ujjainkkal folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk, egészen addig, amíg a keverék kisebb-nagyobb kavicsokká áll össze. A kavicsokat felhasználásig hűtőben tároljuk.
A fehércsokoládé-lapokhoz az olvasztott csokoládét vékonyan és egyenletesen szétkenjük egy tálcára simított folpackon, majd hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor a formákból kiborított panna cottákat, a fagylaltgéppel felkevert sörbeteket és a többi hozzávalót a tányérokon kedvünk szerint elrendezzük.
fehér csokoládé , ribizli , tej , tejszín , citromfűlevél , tárkonylevél , zselatin , tisztított sóskalevél , ribizlipüré , pirított mandula , jó minőségű keksz , ehető virágok