Nagy Róbert receptje
2020. augusztus 2.A KARAMELLIZÁLT GYÜMÖLCSÖK
HOZZÁVALÓK:
- 1 db savanykás alma
- 1/2 szár piros rebarbara
- 1/2 cm-es darab friss gyömbér
- 1/2 db citrom leve
- 1 ek cukor
- 1 tk vaj
AZ ÖNTET (VINAIGRETTE)
HOZZÁVALÓK:
- 2 ek dióolaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 1/2 salottahagyma
A DIÓ
HOZZÁVALÓK:
- 10-14 db dióbél
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 2 maréknyi fiatal spenótlevél
- 25 dkg kecskesajt
Mossuk meg a rebarbarát, és hámozás nélkül vágjuk apró kockákra.
AZ ÖNTET (VINAIGRETTE) ELKÉSZÍTÉSE:
Vágjuk nagyon finom apró kockákra a salottát. Tegyünk mindent egy jól lezárható kis üvegbe, csavarjuk rá a tetejét, és alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát.
A DIÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Sütőpapírral borított sütőrácson 200 °C-os sütőben pörköljük meg, majd egy tányérra kiterítve hagyjuk lehűlni. Óvatosan dörzsölve pergessük le a keserű ízű vékony héját.
TÁLALÁS:
Hideg vízzel többször mossuk át a spenótot. Ügyeljünk rá, hogy a spenótról ne leöntsük a vizet, hanem a leveleket emeljük ki a vízből. Így a homok az edény alján marad. Konyhapapíron hagyjuk lecsepegni.
spenót , alma , rebarbara , gyömbér , citrom leve , vaj , dióolaj , olívaolaj , almaecet , salottahagyma , kecskesajt , dióbél