Receptek

Spenótsaláta sült kecskesajttal, almával, rebarbarával és dióval

Spenótsaláta sült kecskesajttal, almával, rebarbarával és dióval

Nagy Róbert receptje

(2 fő részére)

A KARAMELLIZÁLT GYÜMÖLCSÖK

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db savanykás alma
  • 1/2 szár piros rebarbara
  • 1/2 cm-es darab friss gyömbér
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

Mossuk meg a rebarbarát, és hámozás nélkül vágjuk apró kockákra. A gyömbért és az almát hámozzuk meg, majd vágjuk előbbit finom apró, utóbbit kb. 1 cm-es kockákra. Egy kis serpenyőben készítsünk karamellt a cukorból, adjuk hozzá a vajat és a gyömbért, majd az almakockákat. Nagy lángon egy percig karamellizáljuk az almát. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, kavarjuk el a rebarbarát az almával, és azonnal tegyük a serpenyő tartalmát egy nagy tányérra. Mélyhűtőben gyorsan hűtsük le szobahőmérsékletűre.


AZ ÖNTET (VINAIGRETTE)

HOZZÁVALÓK:
  • 2 ek dióolaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1/2 salottahagyma
ELKÉSZÍTÉSE:

Vágjuk nagyon finom apró kockákra a salottát. Tegyünk mindent egy jól lezárható kis üvegbe, csavarjuk rá a tetejét, és alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát.


A DIÓ

HOZZÁVALÓK:
  • 10-14 db dióbél
ELKÉSZÍTÉSE:

Sütőpapírral borított sütőrácson 200 °C-os sütőben pörköljük meg, majd egy tányérra kiterítve hagyjuk lehűlni. Óvatosan dörzsölve pergessük le a keserű ízű vékony héját.


TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 2 maréknyi fiatal spenótlevél
  • 25 dkg kecskesajt
ELKÉSZÍTÉSE:

Hideg vízzel többször mossuk át a spenótot. Ügyeljünk rá, hogy a spenótról ne leöntsük a vizet, hanem a leveleket emeljük ki a vízből. Így a homok az edény alján marad. Konyhapapíron hagyjuk lecsepegni. A kecskesajtot vágjuk 6 kb. 1 cm vastag szeletre. Száraz, forró teflonserpenyőben hirtelen pirítsunk az egyik oldalára ropogós kérget. Egy tompa, lapos konyhaeszközzel óvatosan emeljük ki a kecskesajtot a serpenyőből, úgy, hogy a sült kéreg sértetlen maradjon. Osszuk szét a spenótot két tányér között, szórjuk meg dióval, karamellizált almával és rebarbarával, majd locsoljuk körbe a dióvinaigrette-tel. Még melegen helyezzünk el a salátán 3-3 kecskesajtszeletet a sült kérgével felfelé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább