Receptek

Sült fogasfilé gránátalmás fehér vajmártással, rukkolás bulgursalátával

Segal Viktor receptje:

Sült fogasfilé gránátalmás fehér vajmártással, rukkolás bulgursalátával

4 fő részére

PISZTRÁNG

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db pisztrángfilé (10 dkg-osak)
  • olívaolaj
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A halat sózzuk, borsozzuk, teflonbevonatú serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a halszeleteket, bőrös felükkel lefelé. Kb.három percig sütjük, majd megfordítjuk, és további egy percig sütjük.

BULGURSALÁTA

HOZZÁVALÓK:
  • 40 dkg finom szemű bulgur
  • 6 ek olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 10 dkg rukkolalevél
  • 4 dl fehér vajmártás
  • 2 ek érett gránátalmamag (a mártáshoz)
ELKÉSZÍTÉSE:

Érdemes a halsütés előtt elkészíteni. A bulgurt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, felöntjük 4 dl forró vízzel, és 15 percig lefedve állni hagyjuk - ezalatt teljesen megpuhul, és magába szívja a folyadékot. Amikor kihűlt, ízesítjük a citrom levével, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tálalás előtt hozzákeverjük a rukkolát.

TÁLALÁS

A tányérokra tesszük a bekevert, ízesített bulgurt, mellé, illetve ráfektetjük a halszeleteket, végül meglocsoljuk a fehér vajmártással, amibe belekeverjük a gránátalmamagokat, és még a tetejére is szórunk belőle.(A gránátalmamagokhoz a gyümölcsöt félbevágjuk, edény fölé tartjuk, majd fakanállal vagy egy kés nyelével kiütögetjük a magokat. Így könnyedén kijönnek, úgy, hogy a fehér hártya nem kerül bele.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.