Receptek

Sült keszeg

Sült keszeg

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 4 db tenyérnyi keszeg
  • 100 g liszt
  • 1 púpos ek fűszerpaprika
  • só, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A keszegeket megtisztítjuk, lepikkelyezzük, majd beirdaljuk: a felső harmadát éles késsel 2-3 milliméterenként bevágjuk, hogy az apró szálkák is átsüljenek. A halakat ezután kívül-belül sózzuk, és 30 percet pihentetjük. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, alaposan átforgatjuk benne a halakat, majd bő, forró olajban a keszegek mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük (4-5 perc oldalanként). Friss kenyérrel, kevés citromlével, hideg fröccsel az igazi.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.