Segal Viktor receptje
2020. július 21.- 4 szál sütni való vékony bajor vagy magyar kolbász
 - 4 szelet bagett
 - 1 ek vaj
 - 4 ek mustár
 
PÁROLT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg savanyú káposzta csíkokra vágva
 - 2 ek kristálycukor
 - 2 tk sárga mustármag
 - 1/2 mk őrölt római kömény
 - 2 szál friss tárkonylevél
 - 3 dl húsalaplé vagy víz
 - só, bors
 
A cukrot óvatosan felolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáadjuk a mustármagot és az őrölt római köményt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük húsalaplével, és folyamatos kevergetés közben puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a tárkonyleveleket, és kihűtjük.
A kolbászzsírban megpirítjuk a bagettszeleteket. Ráhalmozzuk a mustármagos párolt káposztát, ráhelyezzük a sült kolbászt és egy evőkanál mustárt.
![]()
kolbász , mustár , bagett , vaj , sárga mustármag , savanyú káposzta , őrölt római kömény , húsalaplé , tárkonylevél
                    
                
        



