Receptek

Sült kolbász tárkonyos-mustármagos párolt káposztával

Segal Viktor receptje

2020. július 21.
  • 4 szál sütni való vékony bajor vagy magyar kolbász
  • 4 szelet bagett
  • 1 ek vaj
  • 4 ek mustár

PÁROLT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg savanyú káposzta csíkokra vágva
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 tk sárga mustármag
  • 1/2 mk őrölt római kömény
  • 2 szál friss tárkonylevél
  • 3 dl húsalaplé vagy víz
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A cukrot óvatosan felolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáadjuk a mustármagot és az őrölt római köményt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük húsalaplével, és folyamatos kevergetés közben puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a tárkonyleveleket, és kihűtjük.

Megsütjük a kolbászt.

A kolbászzsírban megpirítjuk a bagettszeleteket. Ráhalmozzuk a mustármagos párolt káposztát, ráhelyezzük a sült kolbászt és egy evőkanál mustárt.


kolbász , mustár , bagett , vaj , sárga mustármag , savanyú káposzta , őrölt római kömény , húsalaplé , tárkonylevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra