Receptek

Szarvasgerinc mogyorós bundában, almás zellerpürével

Szarvasgerinc mogyorós bundában, almás zellerpürével

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg szarvasgerinc
  • 5 dkg pirított földimogyoró
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db száraz zsemle
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • olaj, só

PÜRÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db zellergumó
  • 2 db alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • só, cukor, fehér bors
  • 8 szál újhagyma
  • 1 ek vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A szarvasgerincet lehártyázzuk és bedörzsöljük sóval. 10 percig állni hagyjuk, négy egyforma részre vágjuk, majd kevés zsiradékon körbesütjük. A mogyorót, a zsemlét, a parmezánt, a petrezselymet aprítógépben durvára vágjuk, majd összekeverjük a vajjal. A szarvasgerincek tetején elosztjuk a morzsás keveréket, és 220 °C-os sütőben 6 perc alatt készre sütjük.

A körethez a zellert kockákra vágjuk, és kevés, enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a kockákra vágott, hámozott almával, a tejjel, a tejszínnel és a vajjal botmixerrel pürésítjük. Az újhagymát hosszában félbevágjuk, és a vajon kevés sóval megpároljuk. A szarvasgrincet a zellerpürével és az újhagymával együtt tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább