Receptek

Szarvasgerinc mogyorós bundában, almás zellerpürével

Bereznay Tamás receptje

2020. július 21.
  • 60 dkg szarvasgerinc
  • 5 dkg pirított földimogyoró
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db száraz zsemle
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • olaj, só

    PÜRÉ
    HOZZÁVALÓK:

    • 2 db zellergumó
    • 2 db alma
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl tejszín
    • 1 dl tej
    • só, cukor, fehér bors
    • 8 szál újhagyma
    • 1 ek vaj

    ADAG: 4 főre
    ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
    A szarvasgerincet lehártyázzuk és bedörzsöljük sóval.

    10 percig állni hagyjuk, négy egyforma részre vágjuk, majd kevés zsiradékon körbesütjük.

    A mogyorót, a zsemlét, a parmezánt, a petrezselymet aprítógépben durvára vágjuk, majd összekeverjük a vajjal.

    A szarvasgerincek tetején elosztjuk a morzsás keveréket, és 220 °C-os sütőben 6 perc alatt készre sütjük.

    A körethez a zellert kockákra vágjuk, és kevés, enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a kockákra vágott, hámozott almával, a tejjel, a tejszínnel és a vajjal botmixerrel pürésítjük. Az újhagymát hosszában félbevágjuk, és a vajon kevés sóval megpároljuk.

    A szarvasgrincet a zellerpürével és az újhagymával együtt tálaljuk.


    alma , pirított földimogyoró , petrezselyem , parmezán , szarvasgerinc , zsemle , zellergumó , újhagyma , vaj , tejszín , tej

    Legújabb magazin számunk!

    Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra