Receptek

Szász sörös sertésragu

Szász sörös sertésragu

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1/2 l világos sör
  • 1 l alaplé
  • 3-4 db babérlevél
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 dl olaj

Elkészítése:
A hagymát és a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A sertéshúst 2x2 centiméteresre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Lábasban olajat forrósítunk, a sertéshúst több részletben megpirítjuk, és szűrőkanállal tálra szedjük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a zöldségeket megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és pár perc után felöntjük alaplével. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd nagy lángon elfőzzük a levét. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a sörrel és annyi alaplével, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal és a babérlevéllel. A tetejét befedjük a rozskenyérrel, amiről a héját előzőleg levágtuk. Fedő alatt közepes lángon, időnként megkeverve készre főzzük. Héjában sült burgonyával és savanyú káposztával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.