Receptek

Szénán sült mangalica

Erhardt Zoltán és Piros György receptje

2020. július 22.
  • 1 papírtáska széna
  • 1,2 kg mangalicakaraj
  • 14 g só
  • 40 g bors
  • 6 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 800 g héjas burgonya
  • 300 g fehér spárga
  • 300 g zöld spárga
  • 100 g vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A mangalicakarajt egészben két napon keresztül pácoljuk, sóval és frissen őrölt borssal, kakukkfűvel és kevés fokhagymával.

A tepsibe beletesszük a szénát, a bepácolt mangalicakarajnak vajon hirtelen kérget pirítunk, majd a rozmaringgal és a kakukkfűvel, borókabogyóval a szénára helyezzük.

A sós vízben előfőzött, cikkekre vágott héjas burgonyát mellé tesszük, 190 fokon villanysütőben sütjük, kb. fél órát. Mindkét féle spárgát blansírozzuk, majd a sütési idő utolsó harmadában a tepsiben fejezzük be elkészítését a hússal és a burgonyakörettel együtt.

A forró edényben, szalmaágyon tálaljuk.


mangalicakaraj , széna , rozmaring , kakukkfű , burgonya , vaj , fehér spárga , zöld spárga