Receptek

Szénán sült mangalica

Szénán sült mangalica

Erhardt Zoltán és Piros György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 papírtáska széna
  • 1,2 kg mangalicakaraj
  • 14 g
  • 40 g bors
  • 6 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 800 g héjas burgonya
  • 300 g fehér spárga
  • 300 g zöld spárga
  • 100 g vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A mangalicakarajt egészben két napon keresztül pácoljuk, sóval és frissen őrölt borssal, kakukkfűvel és kevés fokhagymával. A tepsibe beletesszük a szénát, a bepácolt mangalicakarajnak vajon hirtelen kérget pirítunk, majd a rozmaringgal és a kakukkfűvel, borókabogyóval a szénára helyezzük.

A sós vízben előfőzött, cikkekre vágott héjas burgonyát mellé tesszük, 190 fokon villanysütőben sütjük, kb. fél órát. Mindkét féle spárgát blansírozzuk, majd a sütési idő utolsó harmadában a tepsiben fejezzük be elkészítését a hússal és a burgonyakörettel együtt.

A forró edényben, szalmaágyon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább