Receptek

Tamago kake gohan

Maki Stevenson receptje

2020. június 23.

TAMAGO KAKE GOHAN
Hozzávalók:

  • 1 bögre japán főtt rizs
  • 1 db tojás
  • néhány csepp szójaszósz


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Tamago kake gohan elkészítése:
A forró rizst tálba szedjük, a tojást és a szójaszószt egy külön tálban elkeverjük, majd a rizsre öntjük. Gyorsan, még forrón fogyasszuk el!

Japán főtt rizs elkészítése:
Mossuk meg a japán rizst háromszor-négyszer (míg a víz nagyjából átlátszó lesz), és áztassuk 30 percig a rizs mennyiségével megegyező mennyiségű tiszta vízben. Ezután az áztatóvízben főzzük nagy lángon, forraljuk egy percig. Fedjük le nehéz fedővel, vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük addig, míg az összes gőz eltávozik (nagyjából 13 perc). Vegyük fel újra a lángot és számoljunk tízig, de semmiképp ne emeljük fel a fedőt! Zárjuk el a lángot és hagyjuk állni 12-13 percig. Csak ezután vegyük le a fedőt és kavarjuk át a rizst gyorsan egy vizes fakanállal. Így lesz a japán rizs igazán könnyű és levegős.


japán , Maki Stevenson , Makifood , rizs , tojás , szójaszósz