A nagykörűi Suttogó étterem receptje
2013. augusztus 26.- 60 dkg harcsafilé
- 12 dkg vöröshagyma
- 80 ml olaj
- 3 dl tejföl
- 12 dkg túró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg csuszatészta
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika kakukkfűsó, bors, fűszerpaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Pörköltalapot készítünk. Olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, párolás közben sózzuk. Fűszerpaprika és kakukkfű hozzáadásával a kockára vágott harcsa húsát megfehérítjük, majd egy kis vízzel felöntjük és készre főzzük. Vigyázni kell, mert hamar megfő a hal húsa. A végén tejfölös liszttel behabarjuk.
Tálaláskor a harcsát megszórjuk apró kockára vágott paradicsommal és tv paprikával.
