Receptek

Tejfölös harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával

Szalai „Duda” János receptje

2021. augusztus 30.
  • 60 dkg harcsafilé
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 80 ml olaj
  • 3 dl tejföl
  • 12 dkg túró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg csuszatészta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika kakukkfűsó, bors, fűszerpaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Pörköltalapot készítünk. Olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, párolás közben sózzuk. Fűszerpaprika és kakukkfű hozzáadásával a kockára vágott harcsa húsát megfehérítjük, majd egy kis vízzel felöntjük és készre főzzük.

Vigyázni kell, mert hamar megfő a hal húsa.

A végén tejfölös liszttel behabarjuk.
Tálaláskor a harcsát megszórjuk apró kockára vágott paradicsommal és tv paprikával.




csuszatészta , füstölt szalonna , túró , harcsafilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra