A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tejfölös harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával

A nagykörűi Suttogó étterem receptje

2013. augusztus 26.
  • 60 dkg harcsafilé
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 80 ml olaj
  • 3 dl tejföl
  • 12 dkg túró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg csuszatészta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika kakukkfűsó, bors, fűszerpaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Pörköltalapot készítünk. Olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, párolás közben sózzuk. Fűszerpaprika és kakukkfű hozzáadásával a kockára vágott harcsa húsát megfehérítjük, majd egy kis vízzel felöntjük és készre főzzük. Vigyázni kell, mert hamar megfő a hal húsa. A végén tejfölös liszttel behabarjuk.

Tálaláskor a harcsát megszórjuk apró kockára vágott paradicsommal és tv paprikával.




csuszatészta , füstölt szalonna , túró , harcsafilé