Receptek

Egyszerű ebéd munka mellett, ami vacsira is jó lesz, hidegen

Zirig Árpád receptje

2020. április 12.
  • 60 dkg sertésoldalas, egészben
  • 20 dkg sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors, köménymag

ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Otthon vagyunk három gyerekkel. Én cikkeket írok, újságot szerkesztek, a feleségem konténereket terelget körbe a világban. A gyerekek üvöltenek. Az egyik harisnyát nem akar húzni, a másik leckézni nem szeretne, a harmadik meg szimplán nem akar kimaradni a hangzavarból. Sóvárgó arccal elnézünk az ötven méterre levő iskola meg óvoda felé, majd megpróbáljuk megfékezni az apokalipszist. Nem könnyű így a munka.

A reggelin túlesünk valahogy, de az ebéd nem készül el magától. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy olyan ételeket kell az asztalra tenni, amelyekkel kevés a bajlódás,

feltesszük főni, bedobjuk a sütőbe, s nem kell ott állni mellettük a tűzhelynél.


Az egyik kedvencünk az oldalas – úgy sül meg, hogy közben nyugodtan gályázhatunk, s ha marad belőle, este vagy másnap hidegen is tökéletes szendvicsbe, hússalátába vagy akár egy ázsiai stílusú levesbe.



krumpli , lencse , hús , sült , oldalas

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra