Gál Zsolt receptje
2020. július 29.- 4 db sügér olívaolaj a sütéshez
- „Fűszerész” sülthal-fűszerkeverék
- „Fűszerész” citromos bors
- só
A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 2 dl tejszín
- 2 ek mascarpone
- 10 dkg gorgonzola
- 1 db vaníliarúd
- 1 tk cukor
- 1 ek citrusos olívaolaj
MENTÁS ZÖLDBORSÓPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg zsenge zöldborsó
- 1 csomag petrezselyem
- 5 szál menta
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 tk cukor
- 1 kk só
A MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínben kifőzzük a hasított és kikapart vaníliát. Mascarponét és gorgonzolát adunk hozzá. Habverővel elkeverve beforraljuk.
MENTÁS ZÖLDBORSÓPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A kifőzött zöldborsóhéj levéből annyit öntünk a borsóra, amennyi épp ellepi.
Sóval, cukorral ízesítve puhára főzzük. Kis szódabikarbónát adunk hozzá, hogy élénkzöld maradjon.
Ha megpuhult, friss petrezselymet és mentát adunk hozzá. Finomítjuk egy kis olívaolajjal.
mascarpone , tejszín , zöldborsó , gorgonzola , sülthal-fűszerkeverék , sügér , vaníliarúd , olívaolaj , menta , szódabikarbóna , petrezselyem