Polgár Zsolt receptje
2021. augusztus 17.- 1 kg darált halhús (harcsa, ponty, busa vegyesen)
- 18 g pirospaprika (édes és csípős ízlés szerinti arányban)
- 16 g só
- 10 g fokhagyma
- 2 g egész fűszerkömény
- 2 g fekete bors
- 1 g szerecsendió
- 10 ml olívaolaj
A megtisztított és kifilézett halat két csoportba osztjuk. A vékonyabb szálkás halat centinként irdaljuk, majd a kis lyukú (4-5 mm-es) darálón ledaráljuk. A szálkamentes halat nagy lyukú (6-7 mm-es) darálón daráljuk le, majd az összes haldarálékot a fűszerekkel begyúrjuk.
Az átgyúrás után a fűszerezett halhúst (sertés vagy juh) vékonybélbe töltjük. A sertéskolbásznál lazábban töltött kolbászt tetszés szerinti darabokra osztva tekerjük.
Fogyasztható mustárral, paradicsom- és egyéb szószokkal. Fagyasztva 5-6 hónapig is megőrzi az ízét.
halhús , fűszerkömény , pirospaprika , fokhagyma , olívaolaj , szerecsendió