Receptek

Tavaszi töltött kelkáposzta

Tavaszi töltött kelkáposzta

Frideczky András receptje (4 fő részére)

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt csülök (vagy egyéb füstölt hús)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika

Elkészítése:
A kelkáposztaleveleket leforrázzuk, majd a vastag ereket kivágjuk. A sertéslapockát a csülökkel és a szalonnával összedaráljuk, majd összekeverjük a kacsazsíron lepirított vöröshagymával és fokhagymával, végül összedolgozzuk a fűszerpaprikával. Gombócokat gyúrunk belőle és a kelkáposztalevelekbe töltjük. A megtöltött leveleket folpackba tekerjük (a végét megcsomózzuk), majd sós, lobogó vízbe tesszük és 25 perc alatt készre főzzük.

Gersli

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg gersli
  • tengeri só
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1,5 dl zöldségalaplé
  • 2-3 szem hónapos retek
  • 1/2 db kápia paprika
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
A salottahagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gerslit, sózzuk, végül meglocsoljuk a borral. Kipirítjuk és zöldégalaplé folyamatos hozzáadásával (mintha rizottó készülne) készre főzzük. Az utolsó percekben hozzáadjuk a felkockázott hónapos retket, kápia paprikát és a finomra vágott petrezselymet.

Tejfölmártás

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 2 dl marhahúsleves
  • 1/2 db citrom
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 kk étkezési keményítő

Elkészítése:
A tejfölt a marhahúslevessel elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és a mustárt. Összefőzzük, majd a végén besűrítjük keményítővel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.