Receptek

Karalábéfőzelék fogassal

Segal Viktor receptje:

Karalábéfőzelék fogassal

Az A,B,C vitaminokat egyaránt tartalmazó zöldségre nagy szüksége van a szervezetünknek. A karalábéfőzelék egyszerű és nagyon ízletes ebéd. Hozzá egy roston sült fogas. Segal Viktor receptje 4 fő részére.

KARALÁBÉFŐZELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db közepes méretű karalábé (kb.1,5 kg) felkockázva
  • 1,5 dl leszűrt zöldség- vagy húsleves (esetleg alaplé, lásd Magyar Konyha Főzőiskola 1.rész)
  • karalábé zöldje csíkokra vágva (feltekerjük, és úgy vágjuk fel)

HABARÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg tejföl
  • 1 ek liszt

FOGAS

HOZZÁVALÓK:
  • 4 szelet fogasfilé (18-20 dkg/szelet)
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A karalábét meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A levest - alaplé jobb, mert semleges ízű, nem sós - felforraljuk, hozzáadjuk a karalábékockákat, és 20 percig vagy amíg a zöldség megpuhul, főzzük. A karalábét leszűrjük. A lé háromnegyedével habarást készítünk: a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük, és a forró alaplével - hőkiegyenlítéssel - kis adagokban elkeverjük, amíg a tejföl át nem veszi az alaplé hőmérsékletét. Erre azért van szükség, hogy selymes állagú legyen a főzelék. Ezután folyamatos kevergetés mellett a habarást a főzelékbe öntjük. A besűrített főzelékbe tesszük a karalábékockákat, és összeforraljuk. Ha túl sűrű, szükség szerint levet öntünk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, és megszórjuk a petrezselyemzölddel.
A fogasfiléket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Bőrével felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal. A 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

A karalábélevelet érdemes szódabikarbónás vízbe áztatni, így a vegyi anyagokat lemoshatjuk róla.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.