Tivadar György receptje
2020. december 4.- 30 dkg friss szürkeharcsafilé
- 10 dkg kápia paprika
- 30 dkg burgonya
- 1 db citrom
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 1 db citromnád
- 3 dkg friss gyömbér
- 1 cs friss kapor
- 1 db fekete retek
- 1 dk friss koriander
- 1 tk szezámolaj
- só, bors
A megpucolt, darabolt burgonyát sós, forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük,
és leszárítjuk.
A fekete retket vékony csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a burgonyát, a kockákra vágott kápia paprikát, majd reszelt citromhéjat, frissen vágott kaprot, sót, borsot és néhány csepp olívaolajat teszünk hozzá.
A harcsát fél órára a fagyasztóba rakjuk dermedni, hogy könnyebben tudjuk darabolni. Utána apró, kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk és keverőtálba tesszük.
A citromnádat és a gyömbért nagyon apróra vágjuk, a koriandert szeleteljük, hozzáadjuk a szezámolajat, az extraszűz olaj másik felét, sót és frissen őrölt fekete borsot, és összekeverjük a hallal.
szürkeharcsafilé , kápia paprika , burgonya , citrom , olívaolaj , citromnád , gyömbér , kapor , fekete retek , koriander , szezámolaj