Receptek

Csípős sobatészta-saláta

Nábelek Zsófia receptje

2021. február 17.
  • 200 g sobatészta
  • 3 ek szezámolaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 db citrom
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 2 szál újhagyma
  • 30 g szezámmag
  • 1 csili (ízlés szerinti erősségű)
  • 1 csokor koriander

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sobatésztát sós, forró vízben 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, összekeverjük 2 ek szezámolajjal, és félretesszük hűlni (akár hűtőszekrénybe is tehetjük).

Összeállítjuk a szószt: a gyömbért lereszeljük, hozzáadjuk a szójaszószt, a citrom kifacsart levét,
az aprított csilit, a feldarabolt újhagymát, a maradék szezámolajat és az előzőleg száraz serpenyőben lepirított szezámmagot. Az egészet a tésztához adjuk, alaposan átkeverjük, majd friss korianderrel megszórva tálaljuk.


sobatészta , szezámolaj , szójaszósz , citrom , szezámmag , gyömbér , újhagyma , csili , koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra