Receptek

Vargányagomba őszibarackkal sütve

Kalla Kálmán receptje

2020. július 21.
  • 30 dkg vargányagomba megtisztítva, félbevágva
  • 2 db közepes őszibarack
  • 80 g vaj
  • 2 ek borjúglace (hússzaft)
  • 1 tk cukor
  • só, frissen őrölt bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy nagy serpenyőt felmelegítünk, és beleszórjuk a cukrot. Amikor a cukor karamellizálódott, beletesszük a vaj felét és a negyedekbe vágott, hámozott őszibarackokat.

Hirtelen megpirítjuk a barackok minden oldalát, majd kivesszük a serpenyőből és tálra tesszük.

A serpenyőbe tesszük a vaj másik felét és a félbevágott vargányagombákat. Megpirítjuk a gombákat is, és a pirítás végén sóval, borssal és a hússzafttal ízesítjük.

A gombákhoz tesszük a sült barackokat, és összeforraljuk a tál alján összegyűlt szafttal. Egyet forr, és már tálalhatjuk is.




őszibarack , vaj , vargányagomba , borjúglace

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra