Receptek

Vargányagomba őszibarackkal sütve

Vargányagomba őszibarackkal sütve

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg vargányagomba megtisztítva, félbevágva
  • 2 db közepes őszibarack
  • 80 g vaj
  • 2 ek borjúglace (hússzaft)
  • 1 tk cukor
  • só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

Egy nagy serpenyőt felmelegítünk, és beleszórjuk a cukrot. Amikor a cukor karamellizálódott, beletesszük a vaj felét és a negyedekbe vágott, hámozott őszibarackokat. Hirtelen megpirítjuk a barackok minden oldalát, majd kivesszük a serpenyőből és tálra tesszük. A serpenyőbe tesszük a vaj másik felét és a félbevágott vargányagombákat. Megpirítjuk a gombákat is, és a pirítás végén sóval, borssal és a hússzafttal ízesítjük. A gombákhoz tesszük a sült barackokat, és összeforraljuk a tál alján összegyűlt szafttal. Egyet forr, és már tálalhatjuk is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.