A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tökfőzelék

Wolf András receptje

2018. április 17.
  • 150 g olaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 1 kg gyalult tök
  • 50 g cukor
  • 20 g só
  • 70 g ecet
  • 300 g tejföl
  • 100 g tejszín
  • 50 g kapor
  • 50 g liszt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A szeletekre vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gyalult tököt, és azonnal ráöntjük az ecetet. Sózzuk, cukrozzuk: ez fontos, mert így megőrizzük a tök roppanósságát a főzelékünkben. Öt percig főzzük, majd a lisztből és a tejfölből készült habarással sűrítjük. Egy perc forrás után hozzáadjuk a tejszínt, ezzel adjuk meg a főzelék krémességét. A kaprot közvetlenül tálalás előtt keverjük a főzelékbe, így nem veszíti el szép, élénkzöld színét.


kapor , tejföl , tök , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra