Receptek

Tökfőzelék

Tökfőzelék

Jahni László receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 cl étolaj
  • 80 g vöröshagyma
  • 400 g tök
  • 400 g friss gyalult tök
  • 2 cl facsart citromlé, vagy ecet
  • 80 g vaj (ha hidegen adjuk, joghurt)
  • 40 g tejföl
  • só, cukor, friss kapor

Elkészítése:
Az étolajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a tököt, sózzuk. Krémesre turmixoljuk, amint megpuhult, és sós, cukros citromlével vagy ecettel ízesítjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, és a végén beletesszük a gyalult tököt, illetve a frissen vágott kaprot. Ha hideg salátaként szeretnénk adni, akkor a gyalult tököt sózzuk, cukrozzuk, pici olívaolajjal összekeverjük. Ehhez adjuk külön a tökfőzelékkrémet hidegen, joghurttal elkeverve. Adhatjuk zselatinozott verzióban is, hideg tökfőzelékpudingként, amit mondhatunk kocsonyának is, a lényeg az, hogy vigyázzunk a zselatin mennyiségével.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.