Receptek

Túrókrém málnával és szederrel

Túrókrém málnával és szederrel

Tivadar György receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db hosszúbors
  • 2 dkg gyömbér
  • 20 dkg málna
  • 2 rúd fahéj
  • 1 szál menta
  • 10 dkg cseresznye

ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót, a tejszínt, a citrom reszelt héját és levét keverőtálba tesszük és krémesre turmixoljuk. Poharakba töltjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. 1-1 arányú cukorszirupot (20 dkg cukor + 2 dl víz) készítünk a fahéjjal, a gyömbérrel, az ánizzsal és a reszelt hosszúborssal, majd a forró szirupba belerakjuk a gyümölcsöket. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára ezt is a hűtőbe tesszük pihenni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.