A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Uha leves (orosz halleves)

Nábelek Zsófia receptje

2019. július 3.
  • 1 l zöldség- vagy halalaplé
  • 300 g harcsafilé
  • 200 g lazacfilé
  • 3 db szárzeller
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
  • 1 csokor kapor
  • 1 db citrom leve
  • 1 ek olaj
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db csillagánizs (elhagyható)

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hagymát apróra vágjuk, az olajon, közepes lángon 4-5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt petrezselyemgyökeret, a csillagánizst és a babérlevelet, majd a feldarabolt szárzellert. Néhány percig dinszteljük, majd felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük. Közben a halakat 3-4 centis kockákra vágjuk, egy teáskanál sóval összeforgatjuk és hagyjuk állni. 20 perc után a leveshez adjuk, 3-4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, kaprot és a citromlevet. Tálalhatjuk forrón, de meleg nyári napokon langyosan vagy hidegen igazán frissítő leves.


csillagánizs , babérlevél , citrom , harcsafilé , kapor , petrezselyemgyökér , hagyma , szárzeller , lazacfilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra