Receptek

Konfitált marhastefánia tempurált feketegyökérrel és burgonyával

Tivadar György receptje

2020. július 20.
  • 1,5 kg marhastefánia egészben
  • 1 kg kacsazsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek egész fekete bors
  • 5 db babérlevél
  • 2 dl szóda
  • 10 dkg tempuraliszt
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg édesburgonya
  • 4 db feketegyökér
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A marhastefániát megsózzuk, a kacsazsírt egy mély tűzálló tálban felolvasztjuk, hozzáadjuk a pucolt vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot, a babérleveleket és végül a húst.

85 °C-os sütőbe tesszük, és kb. 5-6 óra alatt puhára konfitáljuk.

A burgonyákból, tejszínből és vajból hígabb burgonyapürét készítünk – turmixolhatjuk is, hogy krémes legyen. A feketegyökereket megpucoljuk és vékony szeleteket vágunk belőlük. Felhasználásig citromos vízben tároljuk, különben oxidálódik.

A jéghideg szódát összekeverjük a tempuraliszttel, palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie, hogy bevonóképes legyen.

Az olajat 180 °C-ig hevítjük, a feketegyökér-szeleteket egyesével lisztbe, majd a tempuratésztába forgatjuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. 






édesburgonya , feketegyökér , marhastefánia , kacsazsír , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , szóda , olaj , liszt , tempuraliszt , vaj , tejszín , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra