Receptek

Konfitált marhastefánia tempurált feketegyökérrel és burgonyával

Konfitált marhastefánia tempurált feketegyökérrel és burgonyával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg marhastefánia egészben
  • 1 kg kacsazsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek egész fekete bors
  • 5 db babérlevél
  • 2 dl szóda
  • 10 dkg tempuraliszt
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg édesburgonya
  • 4 db feketegyökér
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom

ELKÉSZÍTÉSE:

A marhastefániát megsózzuk, a kacsazsírt egy mély tűzálló tálban felolvasztjuk, hozzáadjuk a pucolt vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot, a babérleveleket és végül a húst. 85 °C-os sütőbe tesszük, és kb. 5-6 óra alatt puhára konfitáljuk. A burgonyákból, tejszínből és vajból hígabb burgonyapürét készítünk – turmixolhatjuk is, hogy krémes legyen. A feketegyökereket megpucoljuk és vékony szeleteket vágunk belőlük. Felhasználásig citromos vízben tároljuk, különben oxidálódik. A jéghideg szódát összekeverjük a tempuraliszttel, palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie, hogy bevonóképes legyen. Az olajat 180 °C-ig hevítjük, a feketegyökér-szeleteket egyesével lisztbe, majd a tempuratésztába forgatjuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük.  

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.