Receptek

Vadsüldőgerinc, zöld morzsa, pecsenyeszaft, dödölle

Vadsüldőgerinc, zöld morzsa, pecsenyeszaft, dödölle

Jahni László receptje, 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 800 g csontos vadsüldőgerinc
  • 50 g házi kenyérmorzsa
  • 30 g petrezselyem zöldje, friss zöld fűszer
  • 20 g vaj
  • 400 g burgonya
  • 100 g rétesliszt
  • 100 g zsír
  • só, bors

Elkészítése:
A vadsüldőgerincet sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kakukkfűvel. Forró sütőben kezdjük el sütni 225 °C-on 2 percig, majd 130 °C-on, aztán 52 °C maghőig sütjük, és tálalásig melegen tartjuk.

A gerinc tetejét bevonjuk zöld morzsával: két rész előre megpirított kenyérmorzsa, egy rész petrezselyem, zöld fűszer, só finomra turmixolva. Tálaláskor a gerincet felöntjük a süldő csontjaiból készített alaplével, beforraljuk és vajjal dúsítjuk.

DÖDÖLLE

4 rész főtt, áttört burgonya, 1 rész rétesliszt pici burgonyafőzőlével, zsírral felfőzve (míg elválik az edény falától), só, bors, kiformázva, serpenyőben kevés zsíron megpirítva.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.