Receptek

Vénuszkagyló spagettivel

Vénuszkagyló spagettivel

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg vongole
  • 50 dkg spagetti
  • 4 szál felkarikázott thai chili
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 db citrom
  • 3 dkg kockázott hideg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A kagylót bő hideg vízben jól átmossuk. A spagettit bő sós vízben kifőzzük. Míg a tészta fő, elkészítjük a kagylót is. A fokhagymát és a chilit az olívaolajon megpirítjuk, ráöntjük a fehérbort, és mikor felforrt, rátesszük a kagylókat. Fedővel lefedve kb. 2 percig főzzük, amikor a kagylók kinyíltak, hozzáadjuk a tésztát, rászórjuk a petrezselymet, és összeforgatjuk a vajjal. Pár csepp citromlével és sóval ízesítjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább