Receptek

Verzár - Káposztás töltött palacsinta

Verzár - Káposztás töltött palacsinta

Mautner Zsófia receptje (10-12 db)

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 dl szódavíz
  • 2 evőkanál olaj + sütéshez

Töltelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg reszelt káposzta
  • 2 ek zsír
  • 1/2 kis fej hagyma
  • só, bors
  • 1 kis tk pirospaprika
  • 2 dl tejföl a tetejére

Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit öszszekeverjük, majd serpenyőben hagyományos módon palacsintákat sütünk ki (kb. 10-12 darab lesz belőle, a palacsintasütő serpenyő átmérőjétől függően).

Elkészítjük a káposztás tölteléket:

a reszelt káposztát kissé besózzuk és állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. A finomra aprított hagymát hevített zsírban félig megpirítjuk, majd rátesszük a káposztát. Lassú tűzön, gyakori keveréssel addig pirítjuk, míg világosbarna színű lesz, és víztartalma elpárolog. Ekkor frissen őrölt borssal és pirospaprikával meghintjük, és ezekkel is összekeverjük. Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és sütőben átforrósítjuk.

Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel (ezzel be is süthetjük).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.