Receptek

Vörös bársony torta

Barka Áron receptje

2020. augusztus 7.
  • 4 db tojás
  • 18 dkg finomliszt
  • 17 dkg nádcukor
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 kávéskanál ételfesték (piros)
  • 25 dkg mascarpone
  • 175 g tejföl (20 vagy 25 % zsírtartalmú)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor (vagy más édesítőszer)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
1. A tojások fehérjét egy csipet sóval, majd a cukor fokozatosan történő hozzáadásával kemény habbá verjük.

2. A vizet, az olajat, a tojások sárgáit és az ételfestéket belekeverjük a habba, majd végül beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. Mindezt óvatosan végezzük, hogy a hab ne törjön meg.

3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük.

4. A tejfölt előző nap egy gézzel kibélelt szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ha van sűrű szövésű szűrőnk, akkor nem kell bele gézlap. (Szűrővel együtt tegyük a hűtőbe.)

5. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a tejföllel. Citromhéjjal és vaníliával ízesítjük, majd végül hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban felolvasztott fehér csokit.

6. A kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a maradékkal kívülről is bevonjuk. Fehér csoki lapocskákkal megszórjuk, vagy tetszőlegesen díszítjük. Másnap szeleteljük.

Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 24*34 cm


nádcukor , tojás , liszt , olaj , kakaópor , szódabikarbóna , tejföl , citromhéj , ételfesték , porcukor , fehér csokoládé , mascarpone

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra