Receptek

Zellerfőzelék-„carbonara”

Pohner Ádám receptje

2020. október 6.
  • 2 db zellergumó
  • 1-1,5 dl csirke- vagy  zöldségalaplé
  • 6 db tojássárgája
  • 8 dkg parmezán sajt reszelve
  • 5 dkg barnított vaj
  • 2 szelet pancetta
  • frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zellergumót egy tekerős mandolinnal letekerjük, kb. 20 cm hosszúra levágjuk és tagliatelle vastagságúra metéljük a szalagokat.

Barnított vajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott pancettát, majd elkezdjük párolni a zellertagliatellét. Amikor kicsit összeesett, hozzáadunk egy kis alaplevet, hozzádolgozzuk a tojássárgáját
és a parmezánt, majd borsozzuk.

Tálaláskor még egy kis friss parmezánt reszelünk a tetejére.


zellergumó , zöldségalaplé , tojás , parmezán sajt , barnított vaj , pancetta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra