Receptek

Zöldbableves

Zöldbableves

Veres István receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb zellergumó
  • 35 dkg vajbab és más babok vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szem paradicsom

ELKÉSZÍTÉSE:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a feldarabolt répát és zellert, néhány percig forraljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Bő órányit főzzük gyöngyözve, majd hozzáadjuk a vajbabot (vagy más zöld hüvelyű babot), és pár percig forraljuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk friss, burgonyás kovászos kenyérrel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.