Segal Viktor receptje
2020. augusztus 7.ZSENDICEKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg zsendice (vagy friss ordasajt, ricotta)
- 1 tk citromlé
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg retekcsíra
- 2 db közepes nagyságú zöldalma 1 cm-es kockára vágva
- 2 ek tökmagolaj
- 1 tk pirított szezámmag
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A zsendicét (krémes, lágy, édeskés, enyhén sózott savósajtkrém) egy keverőtálban habverő segítségével keverjük krémes állagúra.
Ha túl sűrű, adhatunk hozzá két-három evőkanálnyi tejszínt.
Adjuk hozzá a citrom levét és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. A saláta alapanyagait keverjük össze, fűszerezzük.
Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, helyezzünk rá adagonként egy-egy evőkanálnyi zsendicekrémet, és locsoljuk meg tökmagolajjal.

tökmagolaj , zöldalma , retekcsíra , zsendice , olívaolaj , citromlé , szezámmag