A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zsendicés retekcsíra-saláta almával, tökmagolajjal

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 7.

ZSENDICEKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zsendice (vagy friss ordasajt, ricotta)
  • 1 tk citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg retekcsíra
  • 2 db közepes nagyságú zöldalma 1 cm-es kockára vágva
  • 2 ek tökmagolaj
  • 1 tk pirított szezámmag
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A zsendicét (krémes, lágy, édeskés, enyhén sózott savósajtkrém) egy keverőtálban habverő segítségével keverjük krémes állagúra.

Ha túl sűrű, adhatunk hozzá két-három evőkanálnyi tejszínt.

Adjuk hozzá a citrom levét és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. A saláta alapanyagait keverjük össze, fűszerezzük.

Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, helyezzünk rá adagonként egy-egy evőkanálnyi zsendicekrémet, és locsoljuk meg tökmagolajjal. 


tökmagolaj , zöldalma , retekcsíra , zsendice , olívaolaj , citromlé , szezámmag