Receptek

Hűs ringló-sárgapaprika-leves Szent Jakab kagylóval

Hűs ringló-sárgapaprika-leves Szent Jakab kagylóval

Litauszki Zsolt receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg ringlószilva
  • 20 dkg sárga kaliforniai paprika
  • 8 dl húsleves
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1 db citrom
  • 4 db Szent Jakab kagyló
  • 1 g agar agar

ELKÉSZÍTÉSE:
A ringlókat megtisztítjuk Egyet cikkekre vágva félrerakunk levesbetétnek A többit összevágjuk A paprikákat megmossuk, majd 20 perc alatt 180 °C-os sütőben megsütjük, ezután félórára egy fóliával lefedett edénybe helyezzük (így könnyebben eltávolítható a héja, és karakteresebb lesz az íze) Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a szilvát és a paprikát, a kicsepegett levével együtt Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, leturmixoljuk, sóval, borssal, citrommal ízesítjük Finom szűrőn átszűrjük, és hűtőbe tesszük Kiveszünk egy deciliternyit a levesből Az agar agarral ismét felforraljuk, lemixeljük, lehűtjük Ha megszilárdult, egy evőkanálnyi levessel újra mixeljük, így krémet kapunk belőle (ezzel díszíthetjük a tányért)
A Szent Jakab kagylót mindkét oldalán erősen megpirítjuk A képen látható módon tálaljuk

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.