A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hűs ringló-sárgapaprika-leves Szent Jakab kagylóval

Litauszki Zsolt receptje

2018. szeptember 27.
  • 20 dkg ringlószilva
  • 20 dkg sárga kaliforniai paprika
  • 8 dl húsleves
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1 db citrom
  • 4 db Szent Jakab kagyló
  • 1 g agar agar
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A ringlókat megtisztítjuk. Egyet cikkekre vágva félrerakunk levesbetétnek. A többit összevágjuk. A paprikákat megmossuk, majd 20 perc alatt 180 °C-os sütőben megsütjük, ezután félórára egy fóliával lefedett edénybe helyezzük (így könnyebben eltávolítható a héja, és karakteresebb lesz az íze).

Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a szilvát és a paprikát, a kicsepegett levével együtt. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, leturmixoljuk, sóval, borssal, citrommal ízesítjük. Finom szűrőn átszűrjük, és hűtőbe tesszük. Kiveszünk egy deciliternyit a levesből.

Az agar agarral ismét felforraljuk, lemixeljük, lehűtjük. Ha megszilárdult, egy evőkanálnyi levessel újra mixeljük, így krémet kapunk belőle (ezzel díszíthetjük a tányért). A Szent Jakab kagylót mindkét oldalán erősen megpirítjuk. A képen látható módon tálaljuk.


Szent Jakab kagyló , ringló , sárga kaliforniai paprika , húsleves , vöröshagyma , fokhagyma , ringlószilva , olívaolaj , agaragar